sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Valmistutaan ehkä etuajassa

Koko viikon on talolla ollut melkoinen huiske. Sisällä laatoittaja on viimeistellyt kosteiden tilojen laatoitukset ja ulkona timpuriporukka teki terassit ja ulkopinnat lähes valmiiksi.

Nyt talo näyttää viimein siltä, miltä lupakuvissa. Ulkopuolelta puutuvat enää kattoturvatuotteet ja nurkkalaudat sekä valaisimet. Lisäksi toki vielä portaat, jotka täytyy jatkaa maahan saakka. Designtalon puolesta kun toimitetaan vain yksi porras per terassi. Eikä siinä vielä kaikki, kesällä on tarkoitus myös laajentaa olohuoneen edustan terassia, jotta siinä voi ottaa arskaa ja syödä mansikoita. Ja roskiskatos. Ja maalaus. Ja nurmikko. Ja pihalaatoitukset. Joo, onhan sitä.

Harja oven pielessä merkkinä siitä, että täällä asutaan... kohta.


Touhuttu ollaan mekin viikonlopun aikana. Talo oli melkoisen sotkuisessa kunnossa, kun pariin viikkoon ei olla päästy siivoamaan. Lattiat olivat niin täynnä työkoneita, sähköjohtoja, purkkeja ja purnukoita, ettei niitä uskaltanut mennä siirtelemään. Koko viikonloppu siis siivotiin ja nyt talo on valmis vastaanottamaan kalusteet, joita alkaa ensi viikolla tulemaan.

Näyttää siltä, että talo valmistuu etu ajassa. Ainakin taloesittelyä on aikaistettu kolmella viikolla. Voi siis olla, että päästään jo maaliskuun lopulla muuttamaan. Jebajee.

maanantai 13. helmikuuta 2012

Valmiusaste 74%

Tänään saatiin uusi valmiusastetodistus

-rakennuttaminen 7/7%
-maa- ja pohjarakennus 7/9%
-perustukset ja ulkopuoliset rakenteet 9/9%
-runkorakenteet 20/22%
-täydentävät rakenteet 8/11%
-pintarakenteet 8/14%
-kalusteet, varusteet, laitteet 0/6%
-LVIS konetekniset työt 11/15%
-työmaan käyttö- ja yhteiskustannukset 4/7%

yhteensä siis 74/100%

ja tältä se näytää:

Takka kaivettu suojapahveista tarkastusta varten.


Laatoitukset melkein valmiit. Tässä isompi wc, musta laatta.



Kodinhoitohuoneen ja kylppärin lattiaa. Laatta muistuttaa luonnonkiveä, eli ei ole tasaisen värinen. Saumat tulee tummalla.



Kylpyhuoneen tehosteseinä, muut seinät valkoista laattaa.

Talon ulkopuolellakin tapahtuu. Terasseja on alettu rakentamaan, samoin räystäänaluslaudoituksia ja ulkoverhousta.



tiistai 7. helmikuuta 2012

Jos päivät olisivat vuosia,

olisin 90 vuotias ennen kuin talo olisi valmis.

Ehkä näin onkin. Maalailen talon seiniä, nikkaroin terassia, korjailen pihakivetyksiä ja öljyän pihakeinun natisevia saranoita vielä eläkepäivilläkin (vai onko se natina just se pihakeinun juttu). No mikäpä ettei, valmista ei tarvitse tulla koskaan, kunhan muuttamaan päästään.

Muuttovalmis Designtalo meidän käsissä. Se on kuin antaisi 18 vuotiaalle pojalleen ensimmäistä kertaa auton käyttöön. Kokemusta on karttunut vain lähinnä kyydissä olemisesta.

Jännittää niin himpulasti, eikä malttaisi millään enää odottaa. Sohvakin on jo ostettu. Onneksi kohta on huominen ja olen enää 89 vuotias talon valmistuttua.