keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Meillä on kymmenen toteemipaalua

Talo on nyt täynnä hiekkaa ja hiekan seasta törröttää kymmenen toteemipaalua. Kröhöm, eikä mitä tahansa toteemipaaluja, vaan neljä niistä on itse omin kätösin tehtyjä.

Toteemipaalut ovat siis sellaisia tukipilareita, joita vasten talon seinät tuetaan pystytysvaiheessa, kaksi yhteennaulattua 1.5 metristä kakkosnelosta. Saatiin naapurista kuusi toteemia, kun heillä on jo talo pystyssä, mutta kun kymmenen tarvittiin, piti neljä tehdä itse. Ostin kolme neljän metrin pätkää kakkosnelosta, sahan, vasaran, nauloja ja mittanauhan. Ajoin niiden kanssa tontille sysipimeässä illassa ja nikkaroin siellä auton ajovalojen loisteessa. Aika äijää, vai mitä ;)



Onneksi ei sentään ihan kaikkea tarvitse itse tehdä. Designtalo lähetti nimittäin tekstarivahvistuksen siitä, että talo saapuu tontille ens viikon torstaina. Heti perään piippasi uudestaan, että kattoristikot tulee loppuviikosta. Näin se projekti vaan vääjäämättä etenee.

3 kommenttia:

  1. Huikeaa, että teidän talo on ihan kohta tulossa!

    VastaaPoista
  2. Teillä alkaa sitten olla ihan viimeisiä hetkiä ennen pakettia!

    Tsemppiä

    -Juha

    VastaaPoista
  3. Kaikki alkaa tosiaan olla valmista pakettia varten. Mukavaa todeta myös, että projektin toteutuksessa päävastuu siirtyy samalla Designtalon harteille, kun maatyöt ja muu pohjarakentaminen saadaan päätökseen.

    VastaaPoista