torstai 13. lokakuuta 2011

Putki ku putki

Maatyöt saatiin valmiiksi ihan hyvin aikataulussa. Tuli saatua hieman kokemusta rakentamisen hauskuudesta ja yllättävyydestä, kun päätettiin itse vastata maaurakan tarvikkeiden toimituksista.

Kaikki meni ihan ok siihen asti, kunnes maaurakan vikana päivänä huomattiin, että puolet johdoista roikkuu tontin reunalla ja putkia puuttuu. Oltiin unohdettu mainita siitä, että valokaapeli täytyy vetää tontin reunalta tekniseen tilaan asti suojaputkessa eikä tuota putkea tietenkään oltu hankittu. Meille myös selvisi, että maadoituskupari täytyy laittaa maan sisään. Lisäksi sähkökaapeli osoittautui liian lyhyeksi ja se täytyi vaihtaa vielä saman päivän aikana. Ai niin se autokatos, pitääkö sinnekin sähköt vetää...no nyt viimeistään, kuului aika monesta suusta!

Ruvettiin siis eilen aamulla soittelemaan kaivinkonemiehelle, vastaavalle työnjohtajalle, sähkömiehelle, lvi-suunnittelijalle, työpäällikölle, maaurakoitsijalle ja oikeastaan kaikille, joiden numero sattui löytymään kännykästä. Koko aamupäivän juostiin ympäri Lahtea hakemassa piuhoja, kaivoja ja putkia ja yritettiin puhelimessa antaa kaivinkonemiehelle ohjeita ymmärtämättä oikeastaan itsekään, mitä pitää tehdä. Kaivinkonemies oli onneksi rautainen ammattilainen ja pääsi nopeasti kärryille sekavista ohjeista huolimatta. Hän teki hienoa työtä putkien ja johtojen kanssa niin, että kun illalla pääsimme tontille, oli kaikki tarvittava tehty JES.

Aikamoista säätöä, mutta toisaalta kiva, että saa itsekin osallistua siihen tekemiseen. Siitä tulee meidän talo. Ei sitä kukaan muu tekisi ihan samalla tavalla.

Ja ettei tänäänkään olisi ollut ihan toimeton päivä, niin ollaan istuttu pankissa, aloituskokouksessa ja kalustesuunnittelussa. Ensi viikolla perustukset. Siihen asti nukkumisiin.

3 kommenttia:

  1. Aika rajua. Hyvä että saitte hommat kuitenkin tehtyä.

    VastaaPoista
  2. Taidampa ruveta seuraamaan teidän talon rakentumista. Tsemppiä projektiin! Me vielä suunnittelememme. Tontti rakennuskelpoinen 6/2012. Käyhän toki kurkkimassa minuknki blogia, aloittelin jo vaikka matkaa kaivinkoneen irtipäästöön on vielä tovi:)

    VastaaPoista
  3. Kiva Kirsi, kun kävit! Täytyypäs käydä katsomassa sun blogia :)

    VastaaPoista