perjantai 9. joulukuuta 2011

Pääsinpäs viimein lapion varteen

Tonttikeskus siirrettiin eilen lopulliselle leposijalleen ja saatiin taas pientä mukavaa puuhaa perjantain ratoksi. Autokatoksen sähköjohto jäi siirron takia liian lyhyeksi ja toinen sähkäri piti tilata paikalle liittämään siihen jatkopala.

Muuten tilanne korjattiin nopeasti, mutta sähköjohdot menivät uuden kytkennän jälkeen muutaman metrin matkan maan päällä. Sähkömies asiaan kuuluvasti varoitteli, että rakennustyömaalle on erittäin vaarallista jättää sähköjohtoja maan päälle lojumaan, koska pimeässä tai lumen alta niitä ei osata varoa. Talvisen lumimyrskyn painaessa päälle tulikin sitten pieni kiire saada kaivettua johdot maan alle, ennen kuin maa jäätyy ja lunta on riesaksi asti. Aloitin projektin ostamalla tuliterän Fiskarsin lapion, jolla kyllä kelpaa mällätä. Tähän asti siis selvittiin projektissa ilman lapiota :)

Kuoppa saatiin lopulta kaivetuksi ja piuhat suojaan noin puolen metrin syvyyteen. Kyllä maistui muuten glögi hyvältä sen jälkeen ja suklaat sekä salmiakit olivat täysin ansaittuja palkintoherkkuja.

Loppuviikon aikana on muutenkin tohinaa riittänyt. Takka on muurattu ja kaakeleita vaille valmis. Suurin osa sähkörasioista ja kattolamppujen sähköliitännät on tehty ja teknisessä tilassa on käyty tekemässä virityksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti