maanantai 19. joulukuuta 2011

Valmiusaste 59%

Viime viikolla oli ensimmäinen virallinen rakennusvalvojan suorittama tarkastus talolla. Yhdessä vastaavan kanssa käytiin talon runkorakenteisiin liittyvät asiat läpi ja täyteltiin tarvittavat asiakirjat. Niin tai siis minä kuuntelin sujuvasti, kun kaksi asiantuntijaa keskustelivat rakennuskielellä ja vedin lopuksi nimen paperiin tyytyväisenä siitä, ettei tarvinnut ymmärtää enempää. Samalla sain vastaavalta ensimmäisen valmiusastearvion.

Talo on nyt 59 prosenttisesti valmis. Arviossa on huomioitu kaikki työvaiheet tontin raivauksesta ja kuopan kaivuusta aina pihaistutuksiin ja aidan rakentamiseen asti. Aika pitkällä jo ollaan ja nopeasti ovat hommat edenneet. Alle kolme kuukautta on siitä, kun ensimmäinen puu kaadettiin ja reilu kolme kuukautta siihen, kun päästään muuttamaan. Siltä osin puoliväli on vielä saavuttamatta.

Rakentamisaikaa voi tosin laskea monella tavalla. Ei meillä vielä aitaa huhtikuussa ole, joten muuttopäivänä on vielä matkaa tuohon 100 prosenttiin. Toisaalta koko rakennusprojektihan alkoi jo tammikuussa, kun löydettiin tontti. Jos siihen vertaa, niin loppusuora jo häämöttää.

Seuraava mielenkiintoinen asia on lähipäivinä tapahtuva ilmatiiviyden mittaus. Ollaan parina päivänä käyty teippailemassa höyrynsulkumuovissa olleita reikiä, jotta saataisiin parempi tulos kuin naapurilla. En vielä kerro teille naapurin tulosta, koska en ole päättänyt, minkä naapurin tulokseen omaa tulostani vertaan :) Yhdeltä puuttuu vielä katto, joten ainakin tässä vaiheessa ollaan tiiviimpiä.

Jotain valmistakin on jo näyttää näin joulun alla. Eikä meidän mielestä tuohon edes koristeita tarvita.


4 kommenttia:

  1. Komee on takka ja varmasti lämmittää. Meillä tuli takka keittiön ja olohuoneen välile eli seinän päähän missä on jää-pakastinkaappi, luukku olohuoneeseen päin. Tulipa vaikeesti;)
    Takka on musta Uuniseppien Rikko. Tulispa vaan pakkaset, että vois kunnolla lämmitellä, näillä keleillä tulee tupa turhankin kuumaksi.

    VastaaPoista
  2. Entäs se tiiveysluku ja kuka mittas ja paljo maksu vai tuliko DT:n kautta?

    VastaaPoista
  3. Tiiveysluvuksi tuli 1,8. Pikkasen parempaakin odoteltiin, kun naapurin DT sai 0,9, mutta tulosta heikensi varmasti se, että mittauksen aikana ulko-ovien karmien kohdalta oli vielä villat näkyvissä.

    Mittaus tuli DT:n puolesta, kuuluu pakettiin.

    VastaaPoista
  4. No varmasti vaikutti. Miksi ne sen jo mittas vaikka selvä aukko tiiveydessä?? Vaadi uusi mittaus kun talo on lopullisissa tiiveyksissä.

    VastaaPoista