torstai 24. marraskuuta 2011

Hei, osuin teidän seinään...kaivurilla

Pari sydämenlyöntiä jäi tänään väliin, kun työpäällikkö soitti ja kertoi kaukolämpöduden rouhaisseen kaivurillaan talon seinään. Dude oli siis täyttämässä vallihautaa (katso edellinen blogimerkintä). Ihan heti ei ollut selvillä, millainen vaurio on kyseessä, koska työpäällikkökään ei ollut itse käynyt paikalla. Jotenkin sitä vaan pelkää pahinta, kun kuulee sanat kaivurin kauha ja talon seinä samassa lauseessa.

Äkkiä paniikkisoitto vastaavalle, joka onneksi pääsi heti talolle tarkistamaan tilanteen yhdessä työpäällikön kanssa. Vaurio paljastui pelättyä pienemmäksi ja vain kolme ulkoverhouslautaa täytyy vaihtaa. Designtalolle pisteet siitä, että lupasivat hoitaa homman, vaikka syy ei tässä tapauksessa ollut heidän. Selvittiin siis säikähdyksellä.

Toinen ylläri tälle päivälle oli, kun soitin kaukolämpöhyypälle (eri kuin dude), jonka kanssa olin aiemmin käynyt talolla tutkimassa putkien paikkoja. Tuolloin sovittiin, että ilmoitan, kun tiedän lattiavalupäivän, jonka jälkeen kaukolämpö voitaisiin kytkeä taloon. Valupäivä on ensi maanantai. Rakentamisesta jotain tietävillä varmasti nousee jo hymy huulille. No kerrotaan se muillekin. Se kaukolämpöliitäntä on juuri se putki siinä vallihaudassa, joka tänään peitettiin. Kytkentä on siis tehty, vaikka lattia on valamatta. Oli siinä hyypällä ihmettelemistä, kun kerroin, mikä on tilanne. Nousi siinä taas muutama hikikarpalo omallekin otsalle.

Dude ja hyyppä asiaa päivän mittaan selvittelivät ja melko pian sain vahvistuksen, että kaikki on huomioitu valua varten, eikä suunnitelmasta poikennut toteutustapa aiheuta mitään ongelmaa. Nyt illalla perehdyimme vielä Designtalon ohjeistukseen, joka puolestaan neuvoo tekemään kytkennän ennen valua. Tää on just tätä, kun ei tiedä näistä asioista mitään ja ohjeetkin ovat ristiriidassa keskenään. Kai se sit oikein meni.

Seuraavaksi aletaankin sitten perehtyä lattiavaluun.

1 kommentti:

  1. Kiva puhelu ollut varmasti, mutta onneksi ei isompaa vahinkoa tullut!

    Meilläkin kaukolämpö heppu ahertaa nyt (tai ehkä onjo ahertanut), saadaan sitten loput eristeet laitettua autokatoksen kohdalle ja senkin kohdan täytettyä.

    VastaaPoista