tiistai 29. marraskuuta 2011

Räikkönen tekee paluun formuloihin

Lattiavalu on nyt tehty sekä taloon että autokatokseen, jes. Talo on kuin höyrysauna, sillä betoni luovuttaa uskomattoman määrän kosteutta ja lämpöä kuivuessaan. Jos joku on joskus malttanut katsomisen sijaan myös kuunnella Mette Mannosen sääjuttuja, saattaa tietää, miten lämmin föhn tuuli syntyy ilman kuivuessa vuoristossa. Betonissa on vähän sama asia, tai ainakin lämpöä riittää. Vuoristoa meillä ei tosin ole, sillä pinta on tasainen ja hyvä.




Kiire saatiin taas aikaiseksi, kun huomattiin, ettei oltu tilattu vesimittaria ajoissa. Huomattiin vasta torstai-iltana, että vesimittari pitää olla talossa ennen lattiavalua ja sen järjestäminen on rakennuttajan vastuulla. Perjantaina siis soittelin mittarin perään ja sain kuin sainkin asennuksen maanantaille. Suostuivat jopa tulemaan jo 7:45, kun betoniauto ajaisi pihaan 8:00. Varsin hyvää ajankäyttöä siis.

Tuli taas huomattua sekin seikka, että ylimääräisiä kustannuksia kertyy koko ajan. Betonin kuivatusta varten piti hankkia kaksi lämpöpuhallinta ja niille jatkojohdot. Hintaa kertyi reilut 200 euroa. Aamuisin on jo niin pimeää, että työmiehet pyysivät myös hankkimaan kunnon työvalot tontille, taas muutama kymppi. Ostettiin siis sellaiset valonheittimet, joita kyllä itsekin tarvitaan tontin siivoamiseen iltaisin. Ollaan toki kuunneltu viisaampien ohjeita ja varauduttu yllättäviin kuluihin, mutta nyt sen todella huomaa, miten pienistä puroista tulee iso joki. Useampi tuhat menee helposti kaikkeen tällaiseen.

Ai niin se Räikkönen. Mies vaan tuntee olonsa paremmaksi, kun on talossa lattia ja kaksi suomalaista formuloissa mukana :)

5 kommenttia:

  1. Meillä kyllä kaikki D-talon työmiehet ovat tuoneet valot mukanaan, eikä meidän ole tarvinut niitä hankkia... Käytetty sitten itsekin niitä valoja siivoushommissa. Kahden viikon päästä meillä valmista =)

    VastaaPoista
  2. Moikka,
    meinasin juuri kysyä, että eikö valojen hankinta kuulu DT:lle. Ei kait meidän (meillekin tulossa dt) tarvitse valaista työtilaa, eiköhän se kuulu urakkaan!? Ylläri menoja on kyllä tullut, kaupunki kun vaatii sitä ja tätä. Muutenkin on noi muutokset kovan hintaisia!

    Onnea talonrakennusprojektille!

    Terveisin,
    Onnellinen taloprojektilainen

    VastaaPoista
  3. Kyllä nuo työvalot on urakoitsijan hoidettava eikä asiakkaan. Taisi tuo rakenuslämmitin olla ainut "työkalu" joka kuuluu asiakkaan vastuulle.

    VastaaPoista
  4. Työvalo tarvittiin autokatoksen valua varten, joten oli meidän oma hankinta. Tosin käyttivät työmiehet sitä kyllä talossakin. Muuten on ollut dt: porukoilla omat valot.

    VastaaPoista
  5. Aika jännä muuten tuo vesimittarihomma, meillä taas sitä ei suositeltu laitettavaksi ennen lattiavalua. Piti nimittäin just tarksitaa, että ollaanko mekin tämä asia hyvin unohdettu (olis muuten tullut paniikkipuhelut huomenna).

    Mutta joo, yllättäviä menoja kyllä on ja niistä tulee yllättävän iso summa. Saa nähdä kuinka budjetti pitää lopulta.

    VastaaPoista