torstai 15. maaliskuuta 2012

Rakennusprojektin edistymisen seuranta

Designtalon asiakkailla on käytössä extranet, joka näyttää reaaliajassa, miten projekti etenee. Koko rakennusprojekti on jaettu työvaiheisiin ja aikataulutettu niiden mukaan. Jokaiselle työvaiheelle on nimetty DT-vastuuhenkilö, jonka yhteystiedot löytyvät extranetistä. Osa työvaiheista on myös nimetty asiakkaan vastuulle, kuten tavaroiden sisäänkanto, vesimittarin tilaus ja siivous. Extranetistä löytyy myös ohjeita, sisustusvalinnat ja muuta sälää.

Extranetin aikataulu on pitänyt kohtuullisen hyvin paikkansa. Projektista oli jo heti alussa aikataulu nähtävillä ja ollaan oheisen GANT-kaavion kautta seurattu edistymistä. Vihreällä näkyvät valmistuneet työt ja sinisellä keskeneräiset tai aloittamattomat. Asiakkaan vastuulla olevat näkyivät punaisella, mutta tänään kuitattiin viimeinenkin oma työvaihe valmistuneeksi, kun kannettiin kodinkoneet, lattiat, listat, ovet ja lauteet sisään. Kiitokset jälleen kerran naapurin isännälle avusta.


Samaan aikaan, kun kannettiin viimeinen listanippu sisään, kurvasi DT:n listoittaja autollaan pihaan. Hänen vastuullaan ovatkin sitten kaikki loput työt. Viikko niihin kuulema menee. Seuraavan viikon siis me vaan löhötään sohvalla, kun kaikki omat työt on tehty. Niin varmaan, hommaa on ihan sikana, että ehditään kaikki paperit ja tarkastukset tehtyä. Mutta enää ei virnettä saa naamalta pois, vaikka kuinka olisi hommaa. Maaliviiva näkyy jo.

Ette muuten varmasti tiedä, mikä on "nurjaheloitus". No se on meidän tulkinta vastaavan käsialasta, jossa luki "nurjahdustuet".

1 kommentti:

  1. Tuollainenhan on kätevä seurantaväline! Me siis saamme arpoa milloin ja mitä ja kuka jne... Mutta ehkä nämä on näitä uuden talotehtaan puutteita vielä.

    Tsemppiä loppusuoraan, ei ole paljon ei!

    VastaaPoista