keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Nopeita päätöksiä tarvitaan

Lauantaina soi puhelin ja DT:n lattia-asentajalla oli asiaa.

"Kimi Räikkönen (nimi muutettu) täältä talolta päivää, olen asentanut teille laminaatin nyt yhteen huoneeseen ja haluaisin, että tulette katsomaan sitä ennen kuin asennan loput. Laminaatin laatu ei ole ihan priimaa."

Kiiruhdettiin talolle katsomaan tilannetta ja Kimi näytti makuuhuoneen lattiassa olevaa vaaleaa Kirsikka Glaze laminaattia. Ensi silmäyksellä se näytti ihan hyvältä, ei huomattu mitään suurempia virheitä. Kun sitten otettiin kengät pois ja käytiin sukkasilteen tepastelemassa laminaatilla, niin tajuttiin, mistä oli kyse. Laminaattien liitoskohdissa oli kohoumia, kun eripaksuiset laminaattipalat eivät kiinnittyneet yhteen tasaisesti. Muutamassa kohtaa tuntui selvä tökkäisy, kun liu'utti sukkaa lattiaa pitkin. Kohoumat olivat millin parin korkuisia, mutta niin selkeitä, että niistä muodostui varjoja vaalean laminaatin pintaan, mikä korosti laminaattien liitoskohtia ja sai sen näyttämään epäsiistiltä.

Keskusteltiin asiata Kimin kanssa ja hän kertoi, että Kirsikka Glazen kanssa on muillakin ollut ongelmia. Päätettiin siinä yhdessä, että keskeytetään lattia-asennus ja otamme heti maanantaina asian puheeksi DT:n työpäällikön kanssa.

Sunnuntaina kierrettiin Kodin Terrassa ja K-raudassa vertailemassa vaaleita laminaatteja. Molemmissa oli näytillä Kirsikka Glazea ja vertailu muiden valmistajien vaaleisiin laminaatteihin vain vahvisti käsitystämme siitä, että huonolaatuisuus ei koskenut vain meidän lattiaa.

Maanantaiaamuna käytiin sitten vielä kukon laulun aikaan katsastamassa läheisen Puukeskuksen valikoima. Sieltä löytyikin Pergon vaalea laminaatti, joka näytti hyvältä ja vaikutti laadukkaalta. Sitä oli myös heti saatavilla, joten teimme alustavan varauksen.

Heti Puukeskuksen visiitin jälkeen tapasin DT:n työpäällikön talolla. Hän tunnisti ammattimiehenä välittömästi ongelman, mutta totesi, että aikataulu on niin tiukka, että uuden laminaatin asennus pitäisi aloittaa jo seuraavana aamuna, jotta talo valmistuisi lauantaihin mennessä. Sanoin, että saan tuotua uuden laminaatin vielä samana iltana, jos vaan DT:n hyvityshinta saadaan nopeasti sovittua.

Nopeasti asiat tosiaan sujuivatkin. Vielä aamupäivän aikana päästiin DT:n kanssa sopimukseen hyvityshinnasta ja iltaan mennessä oltiin kannettu uudet laminaatit sisään taloon. Nyt keskiviikkoiltana lattia on jo asennettu ja näyttää ihan superhyvältä.

Tekevälle sattuu, mutta mahtavaa, että tässä maassa on vielä sellaisia rehellisiä suomalaisia miehiä, kuin Kimi. Ihan huippujätkä. DT hoiti muutenkin homman asiallisesti, eikä mitään jäänyt hampaankoloon. Kuvia valmiista talosta on luvassa parin päivän päästä.

1 kommentti:

  1. Mahtava tyyppi tämä "Kimi" kun soitti! Moni olisi voinut jättää soittamatta!

    VastaaPoista